fredag 27. mars 2009

Kurs i pilfletting.

Forrige helg ble jeg med på et pilflette-kurs. Silja fra Vestfold var kursleder.

Vi hadde mye å lære om pil! Det finnes mange ulike slag; røde, brune, grønne eller blåaktige! Noen var lange og noen korte. Silja dryker pil for salg, hun holder pilflette-kurs og foredrag rundt omkring i landet. En meget dyktig dame.
Mitt ferdige produkt!
Det finnes flere teknikker. Min korg er rundflettet. Noen av kursdeltagerne flettet med katalansk bunn. Fordelen med den teknikken, er at da blir korga avlang.

Her er noen av modellene Silja hadde med på kurset:

Dersom noen er interessert i å vite mer om pilfletting, anbefaler jeg hennes hjemmeside: http://www.skovstuenpil.no/5 kommentarer:

Kathrine sa...

Mye flott her da! Hørte det var mange kjente på kurset ,)
Og dette blir det mange fine julegaver av? Nå står vi på tur til hytta. Pakket og klare snart. Ha ei flott helg!!


:)

Landliv sa...

Synes så tydelig jeg ser søskenbarnet mitt der også jeg!!! Så du kjenner henne! Jeg skal besøke henne i påsken og gleder meg. Pilfletting ja... vi forhørte oss nok med Silja vi også i fjor, men så ble det litt dyrt i forhold til antall interesserte. Kjempesynd. Jeg og en venninne ga liksom ikke opp og bestilte oss pil av henne. Men lettere sagt enn gjort å skulle bløtlegge det - så lange! Så vi forsøkte så godt vi kunne, men så tørket det før vi fikk brukt det osv. Har ikke fått gjort det enda. Kanskje det er ødelagt eller kanskje vi kan prøve nå i vår!! Men så var det kursingen da. Hva med at dere som nå har lært kan holde kurs? Er med i hagelagt i Heidal i G-dalen.

Landliv sa...

Jeg glemte å si at produktet ditt her helt fantastisk! Hadde liksom ventet noe litt mer skjevt på en måte om du er nybegynner!

Ugla sa...

Så flinke de var på kurset! Det er moro med gamle husflidsteknikkar. Sjølvgjort er velgjort!
Eg har sett eit av produkta - in natura- det var ei flott korg. Skal tru om vi kan dyrke pil her i hagen.

Anne på Moseplassen sa...

pil er artig!
Det blir så fint, og jeg får så lyst på både krukker og kurver.. jaja, kansje engang :)